Treduka lähenee: ilmoittaudu ja merkitse kalenteriin 10.11.!

Ennakkotiedote 4.9.20184.9.2018

Tekoäly, kestävä kehitys, ilmastonmuutos, pakolaisaallot – miten maapallon suuret kehityskulut ja kohtalonkysymykset pitäisi viedä opetussuunnitelmaan ja koulun arkeen? Opetusalan pirkanmaalainen koulutustapahtuma auttaa opettajia rakentamaan siltaa luokkahuonetyöskentelyn ja tulevaisuuden suurten globaalien kysymysten välille.

Treduka 2018 pidetään Tampere-talossa lauantaina 10. marraskuuta. Päivän tarkoituksena on tarjota innostusta ja työvälineitä opettajille ja koulun arkeen. Päivään odotetaan yhteensä noin 2800:aa pirkanmaalaista opettajaa.

Koulutuspäivä on kaksiosainen: se koostuu suuren salin keskustelusta ja opettajan valitsemasta työpajasta. Salikeskustelun juontaa tv-kasvo Riku Rantala. Keskustelussa osallistujina ovat muiden muassa tekoälytutkija Timo Honkela (Helsingin yliopisto), puheenjohtaja Olli Luukkainen (OAJ), johtaja Jorma Kauppinen (Opetushallitus), vanhempi neuvonantaja Oras Tynkkynen (Sitra), kasvatustieteen apulaisprofessori Mari-Pauliina Vainikainen (Tampereen yliopisto) ja toimittaja, tietokirjailija Johanna Vehkoo. Osana talk show -tyyppistä keskustelua kuullaan myös Tom Johnsonin (epä)onnistumisen filosofiaa käsittelevä teos Failing Tampere Filharmonian kontrabasisti Petri Mäkiharjun esittämänä.

Työpajoja pidetään yhteensä kahdeksan, ja niitä johtavat alan asiantuntijat. Työpajoissa käsitellään asiantuntijoiden johdolla muun muassa seuraavia aiheita:

Treduka on opetusalan veso-koulutus, ja se järjestetään nyt toista kertaa. Ensimmäisen kerran tapahtuma kokosi yhteen 2700 pirkanmaalaista opettajaa vuonna 2015. Tapahtumaan osallistuvat Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Oriveden, Pirkkalan, Tampereen, Vesilahden ja Ylöjärven perusopetuksen henkilöstö. Tapahtuman järjestää Tampereen kaupunkiseudun opetusalan osaamisen kehittämispalvelu Osake.

Ilmoittautuminen alkaa 25. syyskuuta tällä sivulla (osio Ilmoittautuminen).

Seuraa Tredukaa jo nyt Twitterissä: @Treduka2018! Käytämme hashtagia #treduka2018.

Lisätietoja:

Koordinaattori Marko Lahtinen, Osake
Puh. 040-800 4000

Tapahtumasuunnittelija Elina Lähteenmäki, Osake
elina.lahteenmaki@tampere.fi