Timo Honkela

4.9.2018

Honkela

Honkela

 

Timo Honkela on tekoälytutkija, jolla todettiin vuonna 2014 paratumaton aivosyöpä. Hän julkaisi vuonna 2017 kirjan Rauhankone – tekoälytutkijan testamentti (Gaudeamus), jossa hän pohtii, miten tekoäly ja koneoppiminen voivat tuottaa ihmiskunnalle hyvää.

Honkela hoitaa digitaalisten aineistojen tutkimuksen professuuria Helsingin yliopistossa ja Kansalliskirjaston Digitointikeskuksessa Mikkelissä. Aiemmin hän toimi johtavana tutkijana Aalto-yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksella, jossa hän johti laskennallisten kognitiivisten järjestelmien tutkimusryhmää. Hän on kieliteknologian dosentti Helsingin yliopistossa ja tietämystekniikan dosentti Taideteollisen korkeakoulun medialaboratoriossa, jossa hän on myös toiminut professorina vuosina 1998–2000.

Twitter: @THonkela
Rauhankone-kirjan esittely