Opettajien Treduka-päivä tulee taas: Luokkahuoneen globaaleihin kysymyksiin ensi vuonna johdattelee Riku Rantala

Ennakkotiedote10.11.2017

Lähes 3000 peruskoulun opettajaa kokoontuu jälleen marraskuussa 2018 keskustelemaan koulun muuttuvan toimintaympäristön haasteista Tampereelle. Keskusteluissa etsitään vastausta siihen, minkälaista osaamista tällä hetkellä peruskoulua käyvillä lapsilla tulisi olla tulevaisuutta varten.

Rantala

Opetusalan Treduka 2018 -koulutuspäivä kokoaa Tampere-taloon 10.11.2018 kaikki Tampereen seudun peruskoulun opettajat. Koulutuspäivän tarkoituksena on tarjota inspiraatiota ja työvälineitä opettajille viedä opetussuunnitelman teemoja koulun arkeen. Päivä koostuu suuresta salikeskustelusta, johon kutsutaan eri alojen kärkinimiä, teematyöpajoista, joissa opettajien omat kokemukset ovat etusijalla, ja näyttelystä, johon odotetaan yli 50:ä näytteilleasettajaa.

Päivän juontaa toimittaja Riku Rantala. Rantala tunnetaan Madventures- ja Docventures-tvohjelmista. Rantala on saanut muun muassa valtion tiedonjulkistamispalkinnon vuonna 2012 ansioistaan maantieteen ja maailman tuntemuksen edistämisessä erityisesti nuoria kiinnostavalla tavalla.

Päivän keskeisiä, opetussuunnitelman monialaisiin oppimiskokonaisuuksiin ja laaja-alaiseen osaamiseen sekä toimintakulttuurin kehittämiseen linkittyviä teemoja ovat:

Treduka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2015, jolloin Tampere-taloon kokoontui 2800 peruskoulun opettajaa ja tilaisuuden juonsi toimittaja Tuomas Enbuske.

Tapahtumaan osallistuvat Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Oriveden, Pirkkalan, Tampereen, Vesilahden ja Ylöjärven kaupunkien perusopetuksen henkilöstöt. Tapahtuman järjestää Tampereen kaupunkiseudun opetusalan osaamisen kehittämispalvelu (Osake).

Lisätietoja saa tapahtuman kotisivuilta osoitteesta www.treduka.fi, hashtagi #treduka2018.

Tiedustelut:

Koordinaattori Marko Lahtinen

Tampereen kaupunkiseudun opetusalan osaamisen kehittämispalvelu Osake

Puh. 040 800 4000

S-posti: marko.j.lahtinen@tampere.fi

 

Ennakkotiedote PDF-tiedostona